Коли є багато домашніх помідорів – обов'язково приготуйте з них кетчуп. Соус, який ви зробили з натуральних інгредієнтів, буде значно смачнішим та кориснішим за магазинний, ідеально підійде до піци та інших улюблених страв. Але щоб кетчуп мав вдалі смак та консистенцію – варто дотримуватись наступної технології.
Про те, як приготувати смачний домашній кетчуп на зиму, розповіла фудблогерка Ірина Петренко (irinapetrenkofood) на своїй сторінці в Instagram. Спочатку помідори потрібно перекрутити через м'ясорубку, а потім перетерти через сито.
Інгредієнти:
- 5-5.5 кг помідорів (треба щоби вийшло 4 л соку)
- 500 г цукру
- 100 г солі
- 100 г оцту
- 1 ч.л. перцю чорного
- 1 ч.л. лаврового листа меленого
- 0.5 ч.л. кориці
- 6 ст.л. з невеликою гіркою крохмалю
Спосіб приготування:
1. Помідори перекрутити через м'ясорубку і протерти через сито.
2. Додати сіль, цукор та оцет.
3. Поставити варити сік на 40 хвилин.
4. По закінченню часу додати перець, корицю і лавровий листок.
5. В тарілку насипати крохмаль, потроху додавати воду, доки ви зможете розмішати крохмаль.
6. Як зрозуміти, що води досить? Якщо води буде мало в– и просто не зможете розмішати крохмаль.
7. Вилити крохмаль в сік і ретельно протягом 1 хвилини вінчиком вмішати його.
8. Вимкнути і розлити по банкам.
9. Перевернути донизу кришками і добре закутати.
10. Виходить 7 баночок по 0.5 л і ще одна невеличка баночка, щоби одразу робити піцу.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Салат із помідорів з болгарським перцем
- Аджика з помідорів
- Салат з помідорів на зиму