Сімейний лікар, терапевт Людмила Сердюк у коментарі Фактам ICTV розповіла про величезну користь, зокрема й несподівану, яку дає нашому організму всім знайомий вінегрет.
Український суперфуд
– З медичної точки зору корисність вінегрету дійсно складно переоцінити. Це справжній український суперфуд, коли в одній страві сходиться маса дуже важливих для здоров’я властивостей, – зазначила Людмила Сердюк.
Дуже важливо, за словами медика, те, що овочі для улюбленого багатьма українцями салату відварюють у шкірці, що дає змогу зберегти максимальну кількість вітамінів і мікроелементів.
Нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту
За словами терапевта, любителі вінегрету практично не скаржаться на роботу кишківника, завдяки великій кількості клітковини, яка ефективно виконує завдання нормалізації обміну речовин.
– А збалансований обмін речовин, як відомо, це запорука очищення організму від шкідливих токсинів і зміцнення імунної системи, – пояснила терапевт.
Салат краси
Саме тому, за словами лікарки, вінегрет можна сміливо назвати салатом краси, оскільки його очищувальний ефект сприяє омолодженню та підтягнутості шкіри.
А ще, додала Людмила Сердюк, практично всі дієтологи рекомендують включити вінегрет у програму зі зниження ваги. По-перше, ця страва дає швидке насичення навіть після невеликих порцій. По-друге, вінегрет досить низькокалорійний – всього близько 120 ккал на 100 г продукту.