Близьких за вуха не відтягнете від такого пирога
У кожній країні, де ростуть яблука, існують унікальні рецепти яблучних пирогів. Ми готуємо шарлотку, австрійці люблять віденський яблучний штрудель, а французи пишаються перевернутим пирогом "Тарт Татен".
А ось німецький яблучний пиріг називається "Апфелькухен" і готують вони його із середини XIX століття. Він нескладний у приготуванні, але фантастичний на смак. Рецептом яблучної смакоти ділиться "Важливо знати".
Як приготувати німецький яблучний пиріг
Інгредієнти
Для тіста:
- 250 г борошна;
- 200 г цукрової пудри;
- 100 г вершкового масла;
- 5 курячих яєць;
- цедра лимона.
Для начинки:
- 250 мл сметани 30%;
- 4 яблука;
- 3 курячі яйця;
- 1 ст. л. цукру;
- 1 ч. л. кориці.
Спосіб приготування:
- В окремому посудині за допомогою блендера змішуємо вершкове масло з цукровою пудрою. Туди ж відправляємо курячі яйця та перемішуємо інгредієнти до однорідності.
- В отриману масу додаємо цедру лимона, борошно і замішуємо тісто.
- Для приготування начинки в окремому посуді змішуємо яйця, сметану, цукор і корицю, збиваємо до однорідного стану.
- Форму для випікання застилаємо пергаментним папером для випікання, зверху виливаємо тісто.
- Яблука миємо, нарізаємо тонкими слайсами і викладаємо зверху на тісто. На них виливаємо начинку та відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.
Готовий німецький пиріг подаємо з ароматною турецькою кавою та насолоджуємося. Смачного!
Теги за темою
НімеччинаПоділитися сюжетом
Джерело матеріала