Печінку можна додати в раціон у вигляді паштету. Він вийде дуже поживним та корисним, якщо усі інгредієнти запекти в духовці. Також. не забудьте додати один дуже простий інгредієнт.
Ідея приготування смачного та корисного печінкового паштету опублікована на сторінці фудблогерки zhuravlina_cooking в Instagram. Особливого смаку страві додасть яблуко.
Інгредієнти:
- печінка куряча – 600 г
- цибуля – 1 шт. велика
- морква – 1 шт. велика
- яблуко – 1 шт.
- сіль – 1 ч.л.
- перець – 1/3 ч.л. (за смаком)
- масло вершкове – за смаком ( приблизно 40-50 г)
- вершки – 150-170 мл
Спосіб приготування:
1. Випікати печінку за температури 180 градусів приблизно годину.
2. В форму викласти промиту курячу печінку, цибулю, моркву та яблуко нарізані.
3. Зверху викласти масло.
4. Посолити, поперчити та залити вершками.
5. Перекласти в розігріту духовку до 180 градусів на годину.
6. Печені інгредієнти трохи охолодити.
7. Пересипати все у зручну ємність, збити блендером. Якщо хочете густіший паштет ковбаскою – злийте трішки рідини. За бажанням додати ще масла або солі.
8. Перекласти у зручну ємність, накрити плівкою і перекласти в холодильник. Виходить дуже смачно.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Паштет з курячої печінки з медом
- Закуска з грибним паштетом і ікрою
- Печінковий паштет в мультиварці