Замість звичних салатів та борщу збуряка можна приготувати дуже оригінальну та смачну закуску. Овоч залишиться корисним, тому що його потрібно запекти в духовці. Чудовим доповненням буде соус з фети.
Ідея приготування смачної закуски із червоним буряком опублікована на сторінці нутриціологині Христини Недоступ (nedostup.nutritionist) в Instagram. В складі страви лише корисні інгредієнти.
Інгредієнти:
- 3-4 маленькі або 2 великі червоні буряки
- 200 г фети
- 1-2 столові ложки йогурту
- тим’ян
- апельсин або лимон
- грецькі горіхи
- сіль, перець
- оливкова олія
Спосіб приготування:
1. Очистити червоний буряк, нарізати на кубики.
2. Розподілити на деко, додати трохи оливкової олії та сіль/перець.
3. Запікати за температури 200 градусів близько 20 хвилин, дати охолонути.
4. У блендері змішати фету, йогурт, тим’ян, трохи соку апельсина, сіль і перець.
5. Додати йогурту стільки, щоб отримати потрібну консистенцію. На тарілці розподілити соус, додати запечений червоний буряк.
6. Посипати подрібненими горіхами, трохи чилі та кропом.
7. Подавати з багетом або хлібом.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Хрін з буряком
- Закуска з буряком та оселедцем
- Тонка піца з буряком