Нейробіолог Патрісія Гранек назвала два інгредієнти, додавання яких у яйця може зменшити затуманення мозку і поліпшити пам'ять після 40 років. Йдеться про брокколі і насіння чіа, пише SheFinds.com.
"Є багато простих речей, які ви можете робити щодня, щоб тримати здоров'я мозку під контролем. Одна з кращих - приділити пріоритетну увагу здоровому харчуванню", - йдеться у публікації.
Вказується, що існує низка смачних і поживних інгредієнтів, які можуть підняти ваше когнітивне здоров'я на новий рівень.
Брокколі - користь
Брокколі є джерелом поживних речовин, включаючи антиоксиданти і вітамін до, пише видання. За словами доктора Гранека, "доведено, що антиоксиданти зменшують окислювальний стрес, який пов'язаний зі зниженням когнітивних здібностей з віком". Ці антиоксиданти відіграють вирішальну роль у боротьбі з вільними радикалами, які можуть сприяти погіршенню когнітивних функцій. Вітамін К, якого багато в брокколі, також грає ключову роль в підтримці здоров'я мозку і когнітивних функцій, стверджує фахівець.
Насіння чіа - користь
Насіння чіа, яке недарма називають суперпродуктом, є багатим джерелом омега-3 жирних кислот, особливо альфа-ліноленової кислоти (Ala). Доктор Гранек підкреслює важливість омега-3 для здоров'я мозку, особливо з віком:
"Омега-3 сприяють підтримці нормальної функції мозку, при цьому дослідження показують зв'язок між рівнем омега-3 і поліпшенням пам'яті та когнітивних функцій у літніх людей".
Також наголошується, що розкрити всі переваги брокколі і насіння чіа можна, додаючи їх у ранковий омлет.
Нагадаємо, раніше був названий напій №1, вживання якого потрібно обмежити для поліпшення пам'яті.