/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F439%2F317bd321ffc2f84f3f1b86a179b6b5fb.jpg)
Баба-шарпанина: смачний рибний пиріг за забутим старовинним рецептом
Баба-шарпанина: смачний рибний пиріг за забутим старовинним рецептом.
У часи гетьмана Івана Мазепи дуже популярною була страва баба-шарпанина.
Це старовинний пиріг, який готується з будь-якої риби (щука, судак, плотва) і заливного тіста.
Готується цей пиріг дуже просто.
Як приготувати бабу-шарпанину з судака, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на “Автентичну Україну”.
Що вам знадобиться: Судак (або інша прісноводна риба) – 1 кг Пшеничне борошно – 1 склянка Олія – 2,5 ст.
ложки Цибуля – 2 шт.
Рибний бульйон – пів склянки Сіль, перець – до свого смаку.
Як готувати бабу-шарпанину.
Рибу потрібно почистити, промити, залити водою.
У бульйон можна додати моркву та цибулину, зелень – для кращого смаку риби.
Додати солі, довести до кипіння і варити ще 30 хвилин.
Потім вийняти рибу з бульйону, дати охолонути, відділити від кісток і пошарпати на шматки.
Цибулю порізати на дрібні кубики та підсмажити на вогні.
У рибний бульйон додати борошно та вимішати тісто.
По консистенції воно має бути як рідка каша.
У тісто додаємо цибулю з олією та ще раз все вимішуємо.
Подрібнену рибу викладаємо на змащену маслом сковорідку, а зверху заливаємо все тістом.
Додайте перцю та поставте у духовку.
Запікати потрібно 40 хвилин при 180 градусах.
Подавати до столу гарячим.
Раніше ми писали про те, як приготувати легку та дієтичну шаурму.
А ще розповідали рецепт найпростішої та найсмачнішої корейської моркви.