Суп на "перше" - це одне з головних правил харчування, які заклали нам у голови ще за радянських часів.
Нібито, рідкі страви набагато корисніші та допомагають у травленні. Дієтолог Світлана Ніколаєнко розвінчала цей міф.
За словами Ніколаєнка, є суп – це суто радянська традиція. У той час люди часто працювали фізично та сильно втомлювалися, а рідкий суп добре заповнює шлунок та приглушує голод.
Дієтолог заявила, що суп не такий ідеальний прийом їжі, як думали наші бабусі. Овочі та м'ясо, які в ньому містяться, корисніше вживати в іншому вигляді. Деякі навіть відчувають дискомфорт після того, як поїдять, бо вода із супу розбавляє шлунковий сік.
Якщо підсумувати, то суп - це не те, що обов'язково має бути у вашому раціоні, але це більш-менш здоровий і дешевий спосіб насититися.
Зазначимо, що пізня вечеря перед сном теж виявилася не настільки шкідливою, як вважалося раніше. Дієтологи тривалий час рекомендували не вечеряти за дві години до сну, щоб рівень цукру в крові залишився на колишньому рівні. Проте японські дослідники у своїй останній науковій роботі спростували це твердження.
Коли дослідники вивчили результати аналізу крові, то виявили, що час, протягом якого люди їли, не вплинув на рівень цукру в крові, відомого як HbA1c.
Вага, кров'яний тиск, фізичні вправи, куріння і питво набагато більше вплинуло на рівень цукру в крові, ніж час, що залишився між їжею та сном.
Раніше ми повідомляли, що кофеїн та краса: як улюблений напій впливає на нашу шкіру.