Сипучі продукти схильні до вбирання води
Підвищена вологість у кімнаті може призвести до появи плісняви та навіть двох комах — лусочниць та мокриць. Окрім цього під "удар" також потрапляє крупа, яка зберігається на кухні.
Сирість круп може виникнути через не якісну герметичність упакування або потрапляння води у пакет. Про методи, які допоможуть зберегти крупу сухою, розповідає "Телеграф".
Лайфхаки для зберігання круп у вологому приміщенні
- Уникайте прямого контакту з водою. Під час приготування крупів, відміряйте необхідну крупу за допомогою стакану, щоб у пакет не потрапляла вода з ваших рук або ложок, якими ви користуєтесь при приготуванні їжі;
- Зберігайте у щільно закритому контейнері після використання. Після відкриття пакета з крупами переконайтеся, що ви повністю закриваєте його після використання;
- Якщо вже немає вдома контейнерів, то відкриту пачку крупи можна щільно затискати прищіпкою або канцелярською скріпкою;
- Краще одразу купуйте крупи у малих пакетах. Так ви швидше використаєте весь продукт і в нього не встигне проникнути волога;
- Крупи можна зберігати у холодильнику, якщо в ньому є місце;
- Не ставте крупи поруч із рідинами;
- Не варто ставити крупи на полицю, яка висить над раковиною або плитою;
- Перед придбанням переконайтесь, що упакування круп неушкоджене та в ньому немає вкраплень, бруду, крупинок, що злиплись тощо.
Якщо дотримуватись певних неважких правил, то ви зможете зберігати крупи свіжими та сухими тривалий час.
Зверніть увагу на те, що не варто купувати продукт тільки через акцію. Якщо жоден член вашої родини не їсть куплену крупу по привабливій вартості, то вона точно вами забудеться та лежатиме на полиці на радість жучкам або плісняві.
Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як зварити гречану кашу, яка буде розсипатись.