/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Ff8fc9b67cebebf10088cd71b81fb2e54.jpg)
Легкий, як хмаринка: рецепт пана-коти
Ми підкажемо, як приготувати пана-коту.
Пана-кота — це ніжний десерт із вершків, цукру та желатину, який походить з Італії. Він має кремову текстуру і вершковий смак. Пана-кота часто подається з фруктами, ягодами, шоколадом або горіхами.
Історія пана-коти
Пана-кота вперше з'явилася в Італії в 17 столітті. Вона була популярна серед італійського дворянства, яке називало її "пана-котта-ді-Сан-Джованні" (Panna cotta di San Giovanni). Цей десерт готували на свято Івана Хрестителя, яке відзначається 24 червня.
У 19 столітті пана-кота стала популярним десертом у всьому світі. Вона була включена в меню багатьох ресторанів і кафе. Про це пише rud.
Рецепт пана-коти
Інгредієнти:
- 500 мл вершків 33%
- 100 г цукру
- 10 г желатину
- ванільний екстракт за смаком
Приготування:
- Замочити желатин у холодній воді на 10 хвилин.
- У невеликому сотейнику нагріти вершки з цукром до кипіння.
- Зняти з вогню і додати набряклий желатин.
- Добре перемішати, щоб желатин розчинився.
- Додати ванільний екстракт.
- Розлити суміш по формах для запікання.
- Поставити в холодильник на 3-4 години, щоб пана-кота застигла.
Порада:
Щоб пана-кота вийшла більш ніжною, можна додати до неї 100 г маскарпоне.
Пана-кота — це смачний і ніжний десерт, який підійде для будь-якого випадку. Завдяки своїм універсальним якостям, вона може бути використана для створення різних кулінарних шедеврів.
Також ми розповідали, як приготувати смачний та красивий карамельний торт. Крім того, ми ділились рецептом дуже смачного десерту.