/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fd9bb9a937e8d42e7dd7de43ccfc9bb7f.jpg)
Універсальне еластичне тісто для пельменів та вареників: на чому приготувати
Щоб не готувати окремі види тіста для пельменів та вареників – скористайтесь одним універсальним варіантом. Для основи вам знадобиться звичайний кип'яток. На ньому можна зробити дуже еластичне та м'яке тісто, яке чудово ліпиться і не розварюється в каструлі.
Ідея приготування універсального тіста для пельменів та вареників опублікована на сторінці фудблогерки Анастасії з ніком nastya_food_baglay в Instagram. Підійде будь-яка начинка.
Інгредієнти:
- борошно – 4 склянки
- кип’яток – 1 склянка
- олія соняшникова – 4 ст.л.
- сіль – 1,5 ч.л.
- яйця – 2 шт.
Спосіб приготування:
1. Просіяти борошно, додати сіль, перемішати, зробити лунку, налити олії, кип’ятку і одразу замішати вилкою тісто.
2. Потім руками трохи помішати і залишити трохи остудити, щоб не було гаряче.
3. Додати два яйця, вимішати до однорідності.
4. На поверхню присипати борошно і вимішати тісто, м’яке та еластичне.
5. Покласти тісто в пакет, залишити відпочити 20-30 хвилин.
6. При роботі, тісто повинно постійно лежати в пакеті, щоб воно не обвітрилось, та не стало твердим.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Тісто для пиріжків без дріжджів
- Дріжджове тісто за 15 хвилин
- Тісто для хачапурі