/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F439%2F5a7472135e77e554ed9fb6d0daea61cf.jpg)
Тернопільська мачанка: як готувати улюблену страву лемків
Тернопільська мачанка: як готувати улюблену страву лемків.
В Тернопільській області проживає етнічна група лемків, які мають свою самобутню культуру і зберегли давні народні традиції та звичаї.
“Перлиною” лемківської кухні називають мачанку – густий суп з зажаркою з борошна та цибулі.
Як готувати справжню тернопільську мачанку, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на Shuba.
Що вам знадобиться.
Білі сушені гриби – 30 г.
Олія соняшникова – 2 ст.
Масло вершкове – 10 г.
Борошно пшеничне – 2 ст.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Сметана – 2 ст.
Лавровий лист – 1 шт.
Сіль, чорний мелений перець – до свого смаку.
Як готувати мачанку.
Гриби потрібно добре промити й потім замочити на 5 годин.
Це дозволить їх пом’якшати та скоротити час їх приготування.
Після замочування потрібно процідити воду від сміття і в цій самій воді поставити гриби варитися на 30-40 хвилин на слабкому вогні, до готовності.
Цибулю наріжте та обсмажте на рослинній олій до прозорості.
Обсмажте борошно до золотисто-коричневого кольору на іншій сухій пательні.
Візьміть відварені гриби, промийте їх гарячою водою та поріжте на дрібні шматочки.
Покладіть на сковорідку з цибулею та смажте 10 хвилин, додаючи вершкове масло.
Борошно розведіть теплим грибним відваром до необхідної густоти й так, щоб не було грудочок.
Потім прокип’ятіть та зніміть пінку.
Змішайте з грибною зажаркою, додайте перець, лавровий лист, сіль та варіть ще все 5-10 хвилин.
Додайте сметану, доведіть до кипіння і знімайте з вогню.
Подавайте на стіл з грінками.
Раніше ми розповідали про те, як приготувати смачну соломаху.
А ще писали про те, як готувати пиріг баба-шарпанина.