Сімейна лікарка, терапевт Людмила Сердюк у коментарі Фактам ICTV пояснила, для чого виробники додають до м’яса антибіотики та як їх ефективно позбутися в домашніх умовах.
Для чого вводять антибіотики
– Виробники змушені додавати в м’ясо антибіотики для того, щоб продукт якомога довше був захищений від розмноження в ньому шкідливих мікроорганізмів, – каже медик.
За словами лікаря, додавання антибіотиків у м’ясо – це своєрідне консервування продукту. Зазвичай препарати вводять безпосередньо перед забоєм тварини, птиці чи риби або відразу ж після.
Як прибрати антибіотики
Людмила Сердюк рекомендує не братися за приготування м’яса одразу ж після його купівлі або після розморожування. Насамперед його слід потримати повністю зануреним у холодну воду, в яку для кращого ефекту можна додати дрібку солі або кілька чайних ложок вичавленого з лимона соку.
Перший бульйон злити
За словами медика, перестрахуватися від потрапляння на наш стіл страв з антибіотиками можна також, якщо злити перший бульйон, у якому вариться м’ясо перші 10-15 хвилин. Адже саме під час варіння у воду йде те, що не вдалося витягнути в процесі замочування.
Медик також рекомендує під час підготовки м’яса прибрати з нього жир, шкіру і плівки, в яких найбільше накопичується небезпечних для здоров’я промислових добавок.