Її можна подавати як гарнір і як самостійну страву
Пікантна морква по-корейськи – найчастіший гість на наших столах. Ми подаємо її як самостійну страву і навіть додаємо до різноманітних салатів.
Але сьогодні ми приготуємо моркву… по-грузинськи. Таку гостру закуску за рецептом Shuba ваші гості точно не забудуть і попросять поділитися рецептом. Вся справа в секретному інгредієнті – волоських горіхах. Саме вони надають овочевій закусці хрумкості та грузинської пікантності.
Як приготувати моркву по-грузинськи
Інгредієнти на 4 порції:
- морква – 1 кг;
- волоські горіхи – 100 г;
- сіль — 1 ч. л.;
- олія – 100 мл;
- цукор — 1 ч. л.;
- перець чорний мелений – 0.5 ч. л.;
- коріандр мелений – 1 ч. л.;
- приправа "Хмелі-суннелі" — 1 ч. л.;
- паприка мелена — 1 ч. л.;
- часник, зубчики – 4 шт.;
- оцет яблучний – 60 мл.
Спосіб приготування:
- Моркву миємо та відправляємо в холодну воду на 1 годину. Через вказаний час чистимо від шкірки та натираємо на тертці для корейської моркви. Підготовлену моркву солимо, трохи віджимаємо, щоб вона пустила сік.
- Очищені волоські горіхи подрібнюємо блендером, відправляємо до моркви та перемішуємо.
- Розігріваємо сковороду з рослинною олією без запаху, додаємо цукор та спеції, додаємо і пропущений через прес часник. Все ретельно перемішуємо та заливаємо отриманою заправкою моркву.
- Туди ж додаємо яблучний оцет, знову перемішуємо та відправляємо у холодильник на кілька годин, а краще на ніч.
Ця закуска — відмінний гарнір до улюбленого м’яса, картоплі, рибних страв. Спробуйте і переконайтеся самі.
Теги за темою
ГрузіяПоділитися сюжетом
Джерело матеріала