Відмінна альтернатива звичним салатам
Якщо мова заходить про грецьку кухню, ми згадуємо тільки про один популярний салат. Однак ми сьогодні поділимося ще одним.
Разом із Shuba ми розповімо, як приготувати традиційний салат грецької кухні під назвою "Політікі". Він поєднує овочі, оливки, каперси, та ароматний соус на основі оливкової олії та бальзамічного оцту. Запечений сир фета надасть йому особливу текстуру. До того ж готується він швидко і легко, а його аромат та смак перенесе вас до Греції.
Як приготувати салат "Політікі"
Інгредієнти на 4 порції:
- фета — 200 г;
- перець червоний гострий – 2 шт.;
- томати — 2 шт.;
- салат мікс — 200 г;
- цибуля біла салатна — 2 шт.;
- томати в’ялені в маслі – 12 шт.;
- каперси — 1 ст. л.;
- волоські горіхи — 50 г;
- хліб білий — 200 г;
- оливкова олія — 40 г;
- сіль, гілочка кропу, орегано — до свого смаку.
Для соусу:
- оливкова олія — 60 г;
- оцет бальзамічний — 40 г;
- мед — 20 г;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Фету розрізаємо на 4 частини. Миємо помідори та перець. Помідори нарізаємо кружальцями, а очищений перець кільцями.
- Кружечки помідорів викладаємо на фольгу, зверху – фету, на неї – перець. Збризкуємо рослинною олією, солимо, посипаємо орегано, загортаємо у фольгу і запікаємо на решітці гарячий гриль 10 хвилин.
- У цей час чистимо, мою і сушимо цибулю. Періодично перевертаючи, обсмажуємо його на грилі протягом 5-6 хвилин. Готовий овоч нарізаємо четвертинками.
- Миємо і подрібнюємо салат та кріп, змішуємо в мисці із запеченою цибулею. Туди ж додаємо нарізані шматочки в’ялених помідорів та каперсів та ретельно все перемішуємо.
- Нарізаємо тонкими скибочками хліб, обсмажуємо з обох боків на сковороді з невеликою кількістю рослинної олії та викладаємо на салат.
Готову страву посипаємо подрібненими горішками та подаємо до столу разом із соковитим шніцелем. Точно всім сподобається!
Теги за темою
ГреціяПоділитися сюжетом
Джерело матеріала