Страва вийде неймовірно пишною та ніжною
Пишний омлет — улюблений багатьма сніданок. Серед усієї різноманітності незвичайних, вишуканих та смачних варіантів страви виділяється один – французький омлет Пуляр.
Страву вигадала француженка Аннетт Пуляр, яка відкрила на французькому острові Мон-Сен-Мішель у 19 столітті готель. Один з гостей готелю поділився з Аннетт своїм швидким способом приготування яєць, який незабаром жінка включила до свого меню. Страва стала дуже популярною не тільки у Франції, а й у всьому світі. Однак не варто думати, що поласувати ним можна лише у французькому ресторані — разом із рецептом "ТСН" омлет легко можна приготувати вдома.
Як приготувати омлет
Інгредієнти:
- яйця курячі — 4 шт.;
- молоко — 2 ст. л.;
- сіль — до свого смаку;
- вершкове масло.
Спосіб приготування:
- Відокремлюємо білки від жовтків.
- Білки відправляємо в холодну та суху миску, солимо та збиваємо міксером до стійких піків.
- Жовтки змішуємо з молоком, збиваємо віночком до однорідного стану.
- На мінімальному вогні розігріваємо сковороду, змащуємо її шматочком вершкового масла, виливаємо жовтки та розподіляємо по всій поверхні.
- Коли жовтки трохи схопляться, лопаткою викладаємо білки, рівномірно розподіляємо, накриваємо кришкою, смажимо 3-5 хвилин і знімаємо з вогню.
Омлет трохи впаде, як тільки піднімемо кришку. Розрізаємо його навпіл і подаємо з улюбленою кавою.