У зимовий період більшість з нас проходять через застуду та грип, або навіть Ковід. І здається знаємо, які продукти корисні при застуді. Але, за словами нейробіолога Роберта Лава, є три продукти, які можуть тільки ускладнити ситуацію. Про це він розповів на своїй сторінці у Тік-Ток.
Він виділив три основні продукти, які краще оминати у період захворювання грипом, або застудою.
Цукор
Природний цукор міститься у багатьох продуктах харчування: овочі, фрукти, насіння, горіхи та інше. Але інша справа – рафінований цукор. Він виробляється з буряку, кукурудзи та може ослабити імунітет, який і так вразливий при хворобі. Окрім того, він впливає на посилення запалення. Тому, особливо у період хвороби, від рафінованого цукру краще відмовитись.
Алкоголь
Це очевидний факт, адже алкоголь негативно впливає на всю систему організму, в тому числі і імунітет. Крім цього, він погіршує пам'ять, роботу мозку та викликає безсоння. Тому у період хвороби алкоголь варто вилучити з раціону, а в ідеалі просто перестати його вживати, тому що він не корисний ні в якій кількості.
Смажені страви
Смажена їжа надто посилює запалення в організмі, яке і так при хворобі має вплив. Продукти розпаду смаженої їжі посилюють не тільки запалення, але і пришвидшують старіння, знижують роботу імунної системи.
Раніше наш портал інформував, вітамін С для лікування застуди: вчені пояснили, чи допомагає він подолати хворобу
Також портал Знай повідомляв, дошкуляє печія? Дай шлунку відпочити за допомогою картопляного соку, рецепт від бабусі