Є багато продуктів, які в самостійному вигляді вже дуже корисні. Але може бути в рази краще, якщо ви поєднаєте між собою деякі корисні компоненти. Вони допоможуть один-одному повністю розкритись і по-максимум віддати усі цінні мікроелементи.
Про те, які продукти потрібно їсти разом, щоб отримати багато користі, розповіла експертка зі здорового харчування Марія Манч (maria_manch) на своїй сторінці в Instagram. Це може бути не лише корисно, але й дуже ситно і смачно.
Помідори та броколі
Ці продукти володіють чудовими протипухлинними властивостями, а вживання їх у парі чудово долає запалення.
Цільні крупи та цибуля
Крупи містять в собі багато заліза та цинку, що важко поглинаються організмом за відсутності сірки, яка є в цибулі, а також в часнику.
Зелень і лимон
Вітамін С допомагає допомагає рослинному залізу краще засвоюватись організмом.
Брюссельська капуста та оливкова олія
Вітамін К, що міститься в капусті, є жиророзчинним, тому допомогти йому засвоїтись допоможе оливкова олія.
Яблука і какао
У поєднанні з антиоксидантами какао, яблука стають непоганим засобом від ателосклерозу, через краще засвоєння флавонолу кверцетину.
Чорний перець та куркума
В парі вони чудовим протизапальним та антисептичним, антибактеріальним засобом, що допомагає долати низку недуг.
Помідори та оливкова олія
З помідорами, які багаті влікопином, олія стає справжнім щитом від серцево-судинних, неврологічних захворювань і старіння.
Боби нуту і буряк
Боби нуту багаті на вітамін В6 – він допомагає організму засвоювати багатий вітамінний склад буряка.
Раніше OBOZ.UA повідомляв про 5 напоїв, які зможуть замінити каву та чай