Деякі страви можна їсти холодними, а інші потрібно тільки гріти. Це не тільки не смачно, але і не корисно. Лікарі виділили 5 категорій продуктів, які краще не споживати холодними. Про це пише ТСН.
Їжа з білками. Яйця, риба та м'ясо майже не засвоюються у холодному вигляді. Тому, вживання таких продуктів може призвести напряму до зайвої ваги та проблем зі шлунком.
Червоне м'ясо
Такий продукт взагалі тяжкий на шлунок, а у холодному вигляді тим паче. Вживаючи його холодним можна отримати перенавантаження на травну систему.
Їжа смажена на олії
У холодному вигляді жири не розщеплюються, що створить навантаження на печінку, а також створить додаткові проблеми зі шлунком та підшлунковою.
Супи
Якщо у них містяться тваринні білки, які важко перетравлюються. Але це стосується лише традиційних гарячих супів. Не стосується це окрошки, гаспачо та інших перших страв, які подаються холодними. Окрім того, це не розповсюджується на супи, які варились без тваринного бульйону.
Суміш холодних та гарячих складових
Такі поєднання притупляють почуття ситості та можуть призвести до переїдання.
Натомість в охолодженому вигляді можна їсти: буженину, печінковий торт, тушковану капусту, рибу у паніруванні та клярі.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше наш портал інформував, порадували смакові рецептори – попрощалися зі здоров'ям: від якої їжі краще відмовитись
Також портал Знай повідомляв, як уберегти себе від смерті в кабінеті стоматолога: важливі поради щодо вибору клініки