Неймовірний сніданок із чотирьох інгредієнтів
Ми вже розповідали, що японці люблять поснідати незвичайним омлетом "Тамагояки". Вони ще ті ласуни та не обмежують себе в їжі.
Ще на сніданок у Японії дуже люблять поласувати тортом-омлетом. Цей десерт дуже швидкий у приготуванні, смачний та корисний і без грама цукру. Для його приготування не потрібно особливих умінь: якщо ви знаєте, як вмикати міксер та плиту – у вас все вийде. Рецептом ділиться Shuba.
Як приготувати японський шоколадний торт-омлет
Інгредієнти 2 порції:
- яйця курячі – 5 шт.;
- какао-порошок – 1 ст. л.;
- цукор — 4 ч. л.;
- масло вершкове 73% — на свій смак.
Спосіб приготування:
- Яєчні білки відокремлюємо від жовтків. Білки збиваємо до утворення густої піни. Додаємо 2 ч. л. і збиваємо ще раз.
- У жовтки додаємо какао, залишки цукру і збиваємо міксером до утворення однорідної маси. Виливаємо на розігріту сковороду з вершковим маслом та випікаємо на слабкому вогні 1 хвилину.
- Зверху на масу з какао викладаємо збиті білки, накриваємо кришкою та випікаємо протягом 5 хвилин.
- Через вказаний час лопаткою виймаємо торт-омлет на тарілку, розрізаємо навпіл і даємо трохи охолонути. Після того викладаємо одну половину на іншу таким чином, щоб коричнева частина виявилася зверху, а білі частини з’єдналися один з одним. Розрізаємо ще на дві частини та подаємо на стіл.
А на обід можна приготувати крабовий салат японською. Спробуйте — і так готуватимете завжди.
Теги за темою
ЯпоніяПоділитися сюжетом
Джерело матеріала