До літа Державний оператор тилу спільно з професійними технологами та кухарями розробить рекомендовані меню для ЗСУ.
Зміни в харчуванні військових будуть запроваджені вже у червні 2024 року, повідомила на пресконференції радниця зі стратегічних комунікацій ДОТ Тетяна Харченко.
За її словами, рекомендовані меню запускатимуть через систему, яку наразі розробляють на основі аналізу потреб військових частин.
У свою чергу директорка із закупівель ДОТ Вікторія Виноградова зауважила, що зараз закупівлі продуктів здійснюють за розробленим у 2019 році каталогом, який містить 409 товарних позицій, а завідує формуванням та оновленням каталогу Центральне управління розвитку МОУ.
– Ми зі свого боку вносили пропозиції до описів продуктів харчування… Центральне управління розвитку також відкрите до зміни описів, оскільки деякі з них уже втратили свою актуальність, – пояснила вона.
Щодо добової вартості харчування для одного військовослужбовця, Виноградова повідомила, що ДОТ сподівається закупити на аукціонах на Prozorro продукти харчування так, щоб збалансований денний раціон обходився в 139,38 грн.
В грудні Державний оператор тилу при Міноборони України анонсував підготовку
Воно передбачає страви з продуктів, які відповідають релігійним правилам та етнічним традиціям кожного українського захисника.