Не рецепт, а золото
Ну хто ж відмовиться від шматочка чудового домашнього бісквіту ? Повітряна випічка не тільки насичує організм, а й надає будинку затишку.
Для ідеального бісквіту важливо завжди відокремлювати білки від жовтків і збивати окремо, завжди просівати борошно і випікати бісквіт тільки в попередньо розігрітій духовці. Готовий бісквіт має бути рум’яним – його дістають із форми лише після повного охолодження. Рецептом ділиться "На пенсії".
Як приготувати ідеальний бісквіт
Інгредієнти:
- яйця – 3 шт.;
- цукор – 100 г;
- борошно — 100 г;
- сіль — 1 щіпка;
- ванілін – 1 щіпка;
- розпушувач тіста — 1 ч. л.
Спосіб приготування:
- Яєчні білки відокремлюємо від жовтків. Солимо їх, додаємо ванілін, 50 г цукру та збиваємо до гострих піків.
- Окремо збиваємо жовтки з частиною цукру, що залишилася. Додаємо до них білки та акуратно перемішуємо суміш до однорідної консистенції.
- В отриману суміш додаємо просіяне борошно та обережно перемішуємо лопаткою. Тісто, що вийшло, виливаємо у застелену пергаментним папером форму. Випікаємо у розігрітій до 170 градусів духовці 30-35 хвилин.
- Остиглий бісквіт дістаємо з форми, відправляємо в пакет і прибираємо його в холодильник на 3-4 години.
Готовий бісквіт можна подавати зі згущеним молоком або шоколадним кремом. Смачного!
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала