Близькі подумають, що ви замовили пиріг у пекарні
Пишні яблучні пироги завоювали наше кохання. Вони прості у приготуванні та неймовірно смачні.
Якщо ви хочете приготувати ще й бюджетний пиріг яблучний, то рецепт Shuba для вас. Це ідеальний варіант, якщо вам потрібно швидко і спекти пиріг з того, що є під рукою. Але в екстрених випадках ви можете розтоплене вершкове масло замінити рафінованою олією, молоко — кефіром або кислим молоком, а розпушувач — 1 чайною ложкою харчової соди.
Як приготувати яблучний пиріг
Інгредієнти на форму розміром 34×24 см:
- яйце куряче, велике – 3 шт.;
- молоко 2,5% — 180 мл;
- цукор – 150 г;
- сіль — 1/5 ч. л.;
- цукор ванільний – 10 г;
- борошно пшеничне – 300 г;
- масло вершкове 73% — 80 г;
- розпушувач – 10 г;
- кориця мелена – 1/2 ч. л.;
- лимон – 1 шт.;
- яблуко – 700 г.
Спосіб приготування:
- У легку піну збиваємо яйця з щіпкою солі, звичайним і ванільним цукром. Додаємо молоко та розтоплене вершкове масло, все добре перемішуємо.
- В отриману масу додаємо цедру одного лимона, корицю, борошно, що просіює, з розпушувачем і перемішуємо до однорідної консистенції. Повинне вийти середньої густоти тісто тягуче.
- У яблук видаляємо серцевину, нарізаємо м'якуш середніми шматочками. Відправляємо їх у тісто та вичавлюємо у них лимонний сік. Все перемішуємо.
- Форму для випікання змащуємо олією або застилаємо папером для випічки. Зверху викладаємо тісто та розрівнюємо.
- Випікаємо пиріг у заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180°С близько 40-45 хвилин.
Готовий пиріг подаємо з улюбленим напоєм та насолоджуємось. Смачного.
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала