Випічка виходить ніжною і дуже смачною
Любителі популярних імпортних батончиків напевно вже спробували спекти торти, смак яких схожий на ці солодощі. Так, печиво а-ля "Снікерс" не відрізнити від магазинного, а від чизкейка "Баунті" можна відчути райську насолоду.
Сьогодні ми пропонуємо приготувати випічку, від смаку якої захочеться полетіти в космос — торт "Марс". А рецептом із нами поділилися на порталі "Ukr story".
Як приготувати торт "Марс"
Інгредієнти:
- яйця — 3 шт.;
- сіль — щіпка;
- цукор — 80 г;
- молоко — 50 мл;
- олія — 30 мл;
- борошно — 80 г;
- какао — 20 г;
- розпушувач — 1 ч. л.
Карамель
- цукор — 150 г;
- масло вершкове — 30 г;
- вершки жирні — 150 мл;
- сіль — щіпка.
Крем
- шоколад чорний та молочний — по 100 г;
- вершки жирні — 450 мл;
- желатин — 10 г;
- вода — 4 ст. л.
Глазур
- шоколад — 100 г;
- вершки жирні — 80 мл.
Спосіб приготування:
- Для бісквіта яйця збити із сіллю та цукром.
- Борошно змішати з какао та розпушувачем, все просіяти.
- В масу влити молоко та олію, перемішати.
- Всипати борошно з какао, перемішати до однорідності.
- Вилити тісто у застелену пергаментом форму, накрити її фольгою.
- Випікати при 180 градусах близько 30-40 хвилин, остудити.
- Для карамелі розтопити на сковороді цукор, додати вершкове масло, добре перемішати.
- Влити вершки, активно вимісити та додати щіпку солі. Готувати на вогні до густини та зняти.
- Для крему розтопити шоколад у вершках, що підігріваються.
- Желатин залити холодною водою та залишити розбухати 10 хвилин.
- Додати желатин у теплу шоколадну з вершками масу та вимісити.
- Для глазурі у теплих вершках розтопити шоколад і вимісити до однорідності.
- Бісквіт розрізати на 3-4 коржі.
- Сформувати торт, змащуючи коржі кремом та карамеллю.
- Зверху вилити глазур та обмазати нею боки.
- Відправити торт в холодильник на ніч, прикрасити на свій смак.
Раніше ми публікували простий рецепт дієтичного кокосового торта. Він виходить дійсно по-домашньому смачний та корисний торт, який ще й готується напрочуд швидко.
Теги за темою
МарсПоділитися сюжетом
Джерело матеріала