Одним із найпопулярніших способів приготування страв є смаження, і найчастіше для цього використовують різні олії.
Лікарка гастроентеролог та дієтологиня Ірина Бережна розповіла про ризики, які можуть виникнути через неправильний вибір олії.
Коли ця олія піддається такій сильній термічній обробці, її склад змінюється і підвищується ризик виникнення онкологічних захворювань. Йдеться про вершкове масло.
"Нагрівання його до температури понад 70 градусів викликає появу вільних радикалів. При тривалому вживанні такої їжі зростає ризик онкологічних захворювань", – попередила лікар.
Якщо вживати вершкове масло у свіжому вигляді і не у великих кількостях, жодної шкоди здоров'ю не буде. У протилежному випадку може також підвищитись рівень холестерину. Це стосується і твердих тваринних жирів. При жарінні на салі утворюються канцерогенні сполуки.
Яку олію краще використовувати для приготування
Лікар відзначила користь оливкової олії, бо за її сильного нагрівання вільні радикали не формуються, а отже ризик розвитку раку знижується.
Раніше ми повідомляли, що ризикуєте занапастити організм: стало відомо про несподівану небезпеку кави .
Також стало відомо, що припиніть це робити зараз: як правильно розморожувати продукти перед вживанням.