Якщо нашому організму бракує лактази – спеціального ферменту для засвоєння лактози, то молочні продукти, як-от молоко, кефір, ряжанка, не викликають особливих проблем.
Але за умови відсутності чи недостатньої кількості лактази, молочний цукор не перетравлюватиметься належним чином, і це може призвести до неприємних відчуттів та серйозних проблем зі здоров’ям, особливо у дітей, які дуже люблять млинці.
Щоб цього уникнути, молочні продукти можна замінити. Рецепт приготування млинців на окропі – у матеріалі Факти ICTV.
Рецепт млинців на окропі – покрокова інструкція
Рецепт млинців на окропі дуже простий, а сама страва виходить не гірше ніж зазвичай. Щоб приготувати страву, знадобляться наступні продукти.
Інгредієнти
- 0,5 л окропу
- 250 г борошна
- 40 г цукру
- 3 ст. л. рослинної олії
- 2 яйця
- одна дрібка солі
Приготування
- Підготуйте окріп.
- У мисці ретельно збийте яйця, цукор, сіль і соняшникову олію.
- В окремій ємності просійте борошно, додайте яєчну суміш та поступово вливайте окріп. Добре розмішуйте масу для млинців на окропі, щоб уникнути утворення грудочок.
- Залиште тісто на 15-20 хв, щоб розпочалась реакція, тоді млинці на окропі вийдуть еластичними.
- Перед тим, як почати смажити млинці, прогрійте і змастіть пательню. До речі, якщо користуватися силіконовим пензликом, олії піде менше.
- Наливайте тісто на розігріту пательню порціями і випікайте млинці на повільному вогні до золотистого кольору.
- Після того, як млинці на окропі з одного боку стануть рум’яними, переверніть їх і смажте з іншого боку.
Подавайте млинці на окропі зі сметаною, медом, фруктами або улюбленою начинкою – солодкою чи соленою. Смачного!