Надзвичайно простий рецепт чизкейку
Ми розповідали, як приготувати розкішний торт "Чорний принц". Тепер ділимось перевіреним рецептом японського суфле-чизкейку.
Це надзвичайно ніжний десерт, що має особливу, ні на що не схожу текстуру. Рецептом у своєму блозі поділилась Ріко Накамура — японка, що живе в Україні.
Інгредієнти:
- 200 г крем-сиру;
- 3 яйця (110 г білків, 50 г жовтків);
- 70 г цукру;
- 30 г борошна для кексів;
- 50 мл молока;
- 1 ст. л. лимонного соку;
- вершкове масло.
Спосіб приготування:
- Розігріваємо духовку до 200°C. Змащуємо форму для торта діаметром 15 см вершковим маслом.
- Відділяємо білки від жовтків. Змішуємо крем-сир до однорідності. Додаємо жовтки і ретельно перемішуємо.
- Вливаємо молоко і перемішуємо. Просіюємо борошно і проціджуємо тісто через сито. Добре перемішуємо і ставимо в холодильник.
- Збиваємо білки з цукром і лимонним соком ручним міксером на великій швидкості 1,5 хвилини. Збиваємо на низькій швидкості протягом 1 хвилини.
- Дістаємо тісто з холодильника. Додаємо по третині меренги, кожного разу ретельно перемішуємо.
- Виливаємо тісто у форму. Кілька разів стукаємо формою об стіл, щоб вийшло повітря.
- Підготуємо жароміцну посудину. Кладемо в неї рушничок, на нього ставимо форму з тістом.
- Наливаємо на 2-3 см від дна теплу воду 40-50°. Випікаємо чизкейк в розігрітій духовці. Перші 20 хвилин печемо при 200°C, наступну годину при 110°C.
- Встановлюємо температуру 0°C. Залишаємо кришку духовки відкритою на 5 см на 30 хвилин.
Виймаємо чизкейк на тарілку та посипаємо цукровою пудрою. Також ми ділились рецептом торта "Червоний оксамит".
Теги за темою
ЯпоніяПоділитися сюжетом
Джерело матеріала