Легендарний американський дієтолог рекомендує зберігати в морозильній камері ці п’ять продуктів, від чого вони стануть ще кориснішими. На думку експерта в галузі охорони здоров’я, заморожені продукти можуть заощадити час, гроші й водночас поліпшити здоров’я.
Не все заморожене шкідливе
– Збалансовані, поживні, цільні продукти можуть бути такими ж доступними і зручними, як фаст-фуд або ультраоброблена їжа, якщо ви знаєте, де шукати, – зазначив Мослі.
За його словами, хоча морозильна камера часто асоціюється з продуктами швидкого приготування, що не мають особливої поживної цінності, ви також можете знайти безліч корисних фруктів і овочів.
Мослі пояснив, що дослідження показали: процеси, пов’язані з комерційним заморожуванням, підвищують харчову цінність деяких овочів.
За його словами, такі продукти, як м’ясо та овочі, заморожуються в максимальному ступені свіжості, зазвичай протягом декількох годин після збору або вирощування.
Що покласти в морозилку
Отже, Мослі рекомендував зберігати в морозильній камері:
- рис із цвітною капустою;
- м’ясо, куплене зі знижкою;
- імбир;
- молочні продукти;
- шпинат.
– Імбир набагато простіше використовувати і готувати із замороженого стану, а молоко і йогурт можна заморозити, щоб вони завжди були напоготові, – пояснив дієтолог.
За словами експерта, шпинат можна використовувати аналогічним чином, до того ж у замороженому вигляді шпинат містить вчетверо більше поживних речовин, ніж свіжий шпинат, включно з вітаміном С, кальцієм і залізом.
Суп у морозилці
І ще. Мослі також радить зберігати домашній суп у запечатаних пакетах для заморозки, що дасть змогу економно та раціонально розмістити їх у морозильній камері.
Часто здорова їжа має репутацію дорогої, каже Мослі. Однак, за його словами, це не завжди так: здорова заморожена їжа може бути чудовим способом заощадити трохи грошей із користю для здоров’я.
Джерело: