Буряк є одним з найкорисніших сезонних овочів, який можна їсти у сирому, вареному та запеченому вигляді. Із неї можна готувати смачні салати, соуси.
Редакція FoodOboz ділиться корисним лайфхаком, як правильно готувати буряк, щоб він не гірчив у стравах.
Що додати в каструлю, щоб буряк не був гірким
Кулінари радять додати у воду невелику дрібку морської чи гімалайської рожевої солі. Саме вона може ідеально збалансувати та покращити смак бурякового соку, одночасно зменшуючи металеві чи гіркі присмаки.
Сіль допомагає також нейтралізувати нітрати, які викликають гіркоту. Додайте у воду лише 1/8–1/4 чайної ложки на 1 л води.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Холодний буряк з шинкою
- Буряк по-корейськи
- Салат з буряка з часником та маринованими огірками
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала