Пиріжки просто розтануть у роті
Якщо у вас вдома є трохи квашеної капусти, пропонуємо приготувати незвичайні пиріжки у вигляді трубочок з капустою. Називаються вони верзере і їх дуже люблять у Молдові.
Такі пиріжки дуже прості у приготуванні, а на смак нагадують листкові пиріжки. Тісто замішується з трьох інгредієнтів і виходить дуже хрустким та листковим. Начинка із капусти робить їх особливими. Незвичайним рецептом ділиться "На пенсії".
Рецепт молдавських пиріжків з капустою верзере
Інгредієнти
Для тіста:
- рослинна олія — 0,5 склянки;
- вода – 0,5 склянки;
- борошно — 2 склянки;
- сіль — кілька щіпок.
Для начинки:
- квашена капуста — 2 склянки;
- морква — 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- олія для смаження.
Спосіб приготування:
- Просіюємо борошно, в центрі робимо лунку і вливаємо туди рослинну олію і воду. Додаємо сіль та замішуємо тісто. Робимо з нього кулю, накриваємо плівкою та залишаємо на 20 хвилин.
- Чистимо цибулю та моркву. Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву натираємо на тертці. Обсмажуємо їх на розігрітій сковороді з рослинною олією. Додаємо капусту та готуємо до м’якості.
- Тим часом дістаємо тісто та ділимо його на 16 частин. Кожну розгортаємо максимально тонко, надаючи форму прямокутника. У центр викладаємо начинку, загортаємо краї та згортаємо рулетом.
- Форму для випікання застилаємо пергаментним папером і викладаємо заготовки. Змащуємо збитим яєчним білком та відправляємо у розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
Якщо ви любите молдавську кухню, спробуйте пікантні ковбаски. Це надзвичайно смачно.
Теги за темою
МолдоваПоділитися сюжетом
Джерело матеріала