Чурос – це популярна іспанська випічка у формі паличок або петельок з хрусткою скоринкою зовні і м’якою серединкою. Зазвичай апетитний десерт готують під час свят та фестивалів або просто на вулиці.
Але зовсім не обов’язково їхати в Іспанію, щоб спробувати таку смакоту. Класичний чурос можна зробити власноруч вдома – про це в матеріалі Факти ICTV.
Класичний чурос: рецепт
Усе, що вам потрібно для тіста – це борошно, розпушувач, олія та гаряча вода, адже саме окріп надає тісту унікальної текстури.
Зараз дивляться
Інгредієнти для чурос:
- 1 склянка борошна
- 1 склянка окропу
- 1 ст. л. рослинної олії (оливкової, соняшникової або кукурудзяної)
- 1 ч.л. розпушувача
- 1 дрібка солі
- 2 склянки олії для фритюру
Хрусткі чурос: рецепт приготування
- Змішайте у великій мисці просіяне борошно, розпушувач і дрібку солі.
- У невеликій каструлі поєднайте склянку окропу разом з рослинною олією та дайте закипіти. Потім додайте цю суміші до сухих інгредієнтів та швидко замішайте гладке тісто.
- Залиште тісто, щоб воно трохи охололо, а потім покладіть у кондитерський мішок із насадкою у формі зірочки.
- Розігрійте олію для фритюру. Витискайте тіста з мішка в олію, відрізаючи шматочки тіста для чурос завдовжки близько 10 см. Смажте чурос до золотистого кольору з усіх боків.
- Після цього викладіть хрусткий чурос на паперовий рушник, щоб прибрати надлишок олії.
Класичний чурос готовий! Посипте десерт цукровою пудрою з корицею та подавайте з шоколадним соусом або іншими соусами за смаком.
Теги за темою
ІспаніяПоділитися сюжетом
Джерело матеріала