/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F3%2F19f549f3955e6a72fd1d256336f4e788.jpg)
Як приготувати куряче філе: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт суперсоковитого мʼяса
Цього разу на своїй сторінці в Instagram суддя проєкту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати максимально смачне та соковите куряче філе.
"Мастер Шеф" Володимир Ярославський розповів, що перший секрет соковитого мʼяса – пресолтинг – витримка філе в розчині солі. На 1 кг птиці беремо 1 л води та до 60 г солі.
"Окремо доводжу до кипіння 100 г води та спеції: чорний та духмяний горошок, лаврове листя, часник, розмарин та чебрець. А потім додаю до основного розчину та кладу ще 200 г льоду для охолодження", – пояснює "Мастер Шеф" Ярославський.
Занурюємо філе в розчин і відправляємо на 4-6 годин у холодильник. Якщо готуємо цілу птицю, то на 8 годин.
Просолене філе просушуємо серветкою. На розігрітій пательні з олією "Мастер Шеф" Володимир Ярославський спершу смажить мʼясо до румʼяності з одного боку (приблизно 2 хвилин), а потім з іншого боку (ще 2 хвилини).
Потім повторюємо обсмаження ще по 1 хвилині з кожного боку, знімаємо філе з пательні і даємо йому відпочити 10 хвилин у теплому місці.
Після цього "Мастер Шеф" Володимир Ярославський знову розігріває пательню, викладає філе, додає шматочок вершкового масла, трави на смак і розчавлені зубчики часнику. Прогріваємо мʼясо по 30 секунд з кожного боку, активно поливаючи гарячим маслом – і готово. Важливо не переготувати та не пересушити мʼясо.
Останні новини України:
Як приготувати ідеальні млинці: простий робочий рецепт від судді "Мастер Шеф" Ярославського.