Впорається навіть новачок
Попри те, що Великдень цьогоріч досить пізно, готуватися до свята та складати меню можна уже зараз. Так, можна приготувати домашню ковбасу, спекти пасочки, а також приготувати смачний ароматний кекс.
Готується він досить просто, виходить розсипчастим, і його можна подавати до столу не лише на свята. А рецептом з нами поділилися на порталі "Філіжанка кави".
Як приготувати смачний кекс
Інгредієнти:
- родзинки білі – 50 г;
- родзинки темні – 50 г;
- цукати – 60 г;
- журавлина сушена – 20 г;
- очищений фундук – 30 г;
- коньяк – 30-50 мл;
Тісто (інгредієнти мають бути кімнатної температури)
- вершкове масло – 140 г.
- яйця – 3 шт.;
- борошно – 230-240 г;
- молоко – 50 мл;
- розпушувач – 10 г;
- сіль – щіпка;
- ванільний цукор – 2 ч. л.;
- цукор – 110 г;
Спосіб приготування:
- Сухофрукти промити, просушити, змішати, залити коньяком, залишити на 2 години.
- У чашу міксера викласти вершкове масло, додати цукор, ванільний цукор, сіль, збити до білої пишної маси.
- Додати по одному яйцю, збиваючи кожне по хвилині.
- Додати молоко, перемішати.
- Поступово додати просіяне борошно з розпушувачем, обережно перемішати.
- До просочених коньяком сухофруктів додати подрібнений фундук, всипати пару ложок борошна, перемішати і додати до тіста.
- Викласти тісто у застелену пергаментом форму, рівномірно розподілити.
- Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 50 хвилин.
- Витягнути кекс, залишити на 10 хвилин.
- Витягнути випічку з форми, полити глазур'ю.
Раніше ми публікували найпухкішої паски на Великдень. За цим рецептом паска виходить ароматна і дуже м’якенька.
Теги за темою
ПасхаПоділитися сюжетом
Джерело матеріала