Масляна — це не тільки млинці та вареники
З 11 по 17 березня в Україні святкується одне з найвеселіших свят – Масляна. Кожен день масляного тижня — свої традиції та обряди, і щодня заведено готувати щось особливе.
Понеділок називається зустріччю Масляної та традиційно до неї готують гречану кашу. Разом із "УНІАН" розповімо, як приготувати фантастичну гречку з м’ясом та овочами, яка запам’ятається близьким надовго. Такою стравою сім’я захоче ласувати щодня.
Як приготувати гречку з м’ясом на сковороді
Інгредієнти:
- свинина (курка або яловичина) — 500 г;
- гречка – 150 г;
- цибуля — 1 шт.;
- морква — 1 шт.;
- вода — 300 мл;
- соняшникова олія — 2 ст.л.;
- зелена цибуля — пучок;
- сіль, спеції — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Свинину ретельно миємо та нарізаємо великими шматками. Обсмажуємо протягом 5 хвилин у розігрітій глибокій сковороді з рослинною олією до золотистого кольору (приблизно 5 хвилин), перемішуючи.
- Цибулю і моркву чистимо, крупно нарізаємо, відправляємо в сковороду з м’ясом і обсмажуємо протягом 5 хвилин.
- До м’яса та овочів викладаємо промиту гречку та гарячу воду — її має бути вдвічі більше, ніж крупи.
- Все перемішуємо, солимо, додаємо спеції до смаку. На великому вогні доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь та готуємо під кришкою ще 30 хвилин.
Готову страву прикрашаємо зеленою цибулею та подаємо з овочами або улюбленим салатом. Смачного.
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала