Учені з’ясували, що персоналізовані плани харчування, базовані на генетичних даних, значно знижують ризик розвитку цукрового діабету 2 типу.
Дослідження ризиків діабету
У дослідженні брали участь 148 осіб із високим рівнем глюкози в крові та з підвищеним ризиком розвитку діабету.
В результаті учасники, які харчувалися за планами, створеними на генетичній інформації, помітили більш значне зниження рівня глюкози в крові, порівняно зі стандартними дієтами.
Для чого індивідуальне харчування
Щоб вдвічі зменшити ризик прогресування переддіабету до цукрового діабету 2 типу, слід змінити спосіб життя.
Впровадження планів харчування, які створюються на основі генетичних даних, може стати ефективним інструментом у медичній практиці для попередження розвитку діабету 2 типу та інших хронічних захворювань.
Однак науковці наголошують на необхідності подальших широкомасштабних досліджень з метою перевірки ефективності цього підходу для різних груп населення.