/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fc86d03e01345474ece8743385627f5a8.jpg)
Що потрібно зробити з паперовою формою, щоб паска не прилипала при випіканні: корисний лайфхак
Скоро весь світ святкуватиме Великдень? на який, як відомо, прийнято випікати паски. Для когось це не складе ніякої проблеми, а хтось виявиться дуже розчарованим, коли зрозуміє, що його паска прилипла до паперової форми.
Щоб такого не траплялось, пропонуємо до вашої уваги корисні поради щодо випікання паски у паперових формах. У всіх тонкощах цього процесу розбирався FoodOboz.ua.
Як випікати у паперовій формі
Тісто для паски, приготовлене за улюбленим рецептом, потрібно викласти на дно паперової форми так, щоб його об’єм склав 1/3 форми.
Далі потрібно накрити паску рушником та відправити на деякий час у тепле місце. Коли тісто підійде і почне займати вже 2/3 від загального об’єму форми, його можна відправляти випікатись.
Чи потрібно змащувати паперову форму маслом?
Паперові форми для випікання пасок створені із використанням високоякісного пергаментного паперу. А до нього, як відомо, випічка не пристає. З цього можна зробити висновок, що паперову форму не потрібно змащувати маслом перед тим, як відправити до неї тісто.
Як дістати паску з форми
Виймати готову паску з паперової форми потрібно лишень тоді, коли виріб повністю охолонув. Тим не менш, багато господинь вирішують взагалі не знімати форму, адже вона може слугувати чудовим елементом декору виробу.
На OBOZ.UA є багато корисних порад:
- Що категорично не можна зберігати в холодильнику
- Як правильно готувати рис, щоб він був смачним і не склеювався
- Як правильно заварювати чай