Ми підкажемо, як приготувати смачне вівсяне печио.
Вівсяне печиво– це не просто ласощі, а справжнє джерело користі та затишку. Його ніжний, трохи хрусткий смак з ароматними нотками горіхів та сухофруктів подарує вам заряд енергії та гарний настрій на весь день.
З цим рецептом зможе впоратись навіть новачок. Про це пише Уніан.
Інгредієнти:
- 100 г пластівців вівсяних
- 100 г вершкового масла
- 100 г цукру
- 1 яйце
- 100 г борошна
- 1/2 ч. л. соди
- 1/4 ч. л. солі
- 50 г горіхів (волоські, фундук)
- 50 г сухофруктів (родзинки, курага)
Приготування:
- Підготовка інгредієнтів:
- Горіхи подрібніть.
- Сухофрукти промийте, обсушіть.
- Вершкове масло розтопіть.
- Тісто:
- Змішайте вівсяні пластівці, цукор, борошно, соду та сіль.
- Додайте яйце, розтоплене вершкове масло, горіхи та сухофрукти.
- Ретельно вимішайте тісто до однорідної маси.
- Випікання:
- Викладіть тісто ложкою на деко, застелене пергаментним папером.
- Випікайте печиво в розігрітій до 180°C духовці протягом 15-20 хвилин.
- Подача:
- Дайте печиву охолонути на деку протягом 5 хвилин, потім перекладіть на решітку.
- Подавайте "Золоті крихти" вівсяного печива з чаєм, кавою або молоком.
Порада:
- Замість горіхів та сухофруктів можна використовувати шоколадні крихти, цукати або кокосову стружку.
Вівсяне печиво – це не лише смачний, але й корисний десерт, який стане чудовим доповненням до вашого чаювання.
Подаємо вівсяне печиво з чашкою ароматної кави або солодкої какао. Рекомендуємо також приготувати найніжніше печиво до чаю за рецептом "Телеграфа".
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала