Експерти підрахували частку фальсифікованих товарів на ринку молочної продукції України
У загальному обсязі ринку молочної продукції України частка, яка знаходиться в тіні, становить близько 20%, а фальсифікованої продукції – майже 10%. Про це повідомляє пресслужба Спілки молочних підприємств України.
План заходів з протидії поширенню фальсифікату, який обговорювався Радою директорів СМПУ за участі Голови Держспоживслужби України Сергія Ткачука, спрямований на критичне зменшення частки фальсифікованої молочної продукції.
В ході його реалізації планується внесення відповідних змін до законодавчих та регуляторних актів, моніторинг ринку молочної продукції для виявлення фальсифікату з наступним втручанням державних контролюючих органів, а також широке висвітлення цієї теми як у професійному колі виробників молочної продукції, так і серед споживачів.
Зазначається, що поширення фальсифікації призвело до таких негативних наслідків як:
- викривлення конкуренції;
- зменшення інвестиційної привабливості галузі, як серед українських
- так і серед іноземних інвесторів;
- шкода міжнародному діловому та політичному іміджу України;
- зростання ризиків здоров’ю та життю споживачів;
- втрата надходжень до бюджетів усіх рівнів.
Раніше ми писали, що в Україні знижується ціна на один з овочів борщового набору.