Чудова великодня прикраса з тіста
Великодні свята — час, коли кулінари активно працюють з тістом. Ми ділилисьстаровинним рецептом паски, яку кияни пекли у 18 столітті.
Але мало хто замислюється, як багато можна зробити з тіста, якщо увімкнути фантазію. Наприклад, із солоного тіста можна зробити симпатичного баранчика. Як зробити великодню прикрасу з солоного тіста, розповіли на порталі "Пательня". Якщо ви плануєте з’їсти готового баранчика після того, як він на кілька днів прикрасить помешкання, використовуйте харчові барвники.
Що знадобиться:
- Солоне тісто, приготоване за вашим улюбленим рецептом
- Ніж
- Пензлик з водою
- Фольга або папір для випічки
- Зубочистка
- Чорна та біла фарби
- Мотузка
- Прикраси за бажанням
Покрокова інструкція:
- Замісіть туге тісто з води, борошна та дрібки солі. Розкочуємо сплас тіста завтовшки 0,5 см.
- Гострим ножем вирізаємо з тіста смужки. Змочуємо смужки водою за допомогою пензлика. Скручуємо смужки тіста у спіральки.
- Формуємо баранчика. Для цього на аркуш паперу для випічки викладаємо шар розкатаного тіста.
- Зверху викладаємо спіральки та наколюємо їх зубочисткою. З тіста ліпимо голову баранчика, довгі вушка (їх можна зробити звисаючими уздовж тіла) або закручені ріжки.
- З маленьких кульок тіста робимо ноги, надрізаючи їх у двох місцях. Все викладаємо, приліплюючи..
- Випікаємо баранчика в духовці при температурі 80°C близько 2 годин, періодично перевертаючи, щоб тісто не зарум'янилося. Тулуб спеченого баранчика злегка покриваємо білою фарбою за допомогою м'якого пензлика.
- Фарбами малюємо баранчику ніс, очі, рот і брови.
- За допомогою мотузки прикріплюємо до тулуба ноги. Прикрашаємо великоднього баранчика за бажанням.
Тепер ваша великодня прикраса своїми руками – баранчик зі солоного тіста – готова. Також ми розповідали, якпофарбувати яйця натуральними барвниками.
Теги за темою
ВеликденьПоділитися сюжетом
Джерело матеріала