Простий рецепт смачної пасочки
Зовсім скоро українці будуть святкувати Великдень, а це означає, що час збирати найкращі рецепти великодньої випічки. Ми розповідали, як приготувати паску за старовинним київським рецептом. Тепер ділимось сучаснішим варіантом обрядової випічки.
Рецептом ніжної паски поділились на ютуб-каналі сімейної кухні LOZOVSKI. Вона виходить нереально м’якою, пишною, ще й легко готується.
Інгредієнти:
- 50 г свіжих дріжджів
- 1 яйце
- 0,5 склянки цукру (100 г)
- 250 мл теплого молока
- 1 столова ложка сметани
- 0,5 склянки борошна (70 г)
Для тіста:
- 2,250 кг борошна
- 8 яєць
- 2,5 склянки цукру (570 г)
- 180 г вершкового масла + 1 столова ложка смальцю (можна 200 г вершкового масла)
- 250 мл теплого молока
- 250 г сметани
- 0,5 чайної ложки солі
- 1 чайна ложка ванілі
- 2 пакетики ванільного цукру
- цедра одного лимона та апельсина
- 100 г родзинок і 50 г цукатів
Спосіб приготування:
- У миску виливаємо тепле молоко, додаємо дріжджі та розминаємо їх. Додаємо яйце, цукор, сметану та борошно.
- Перемішуємо та ставимо в тепле місце на 1 годину. Яйця збиваємо з цукром, ванільним цукром та ваніллю до пишної маси.
- До опари додаємо молоко, розтоплене масло зі смальцем, сметану, сіль, цедру лимона та апельсина. Перемішуємо.
- Додаємо збиті яйця та поступово всипаємо борошно. Вимішуємо тісто руками протягом 30 хвилин.
- Накриваємо тісто рушником і ставимо в тепле місце на 45 хвилин. Форми для пасок змащуємо смальцем.
- Викладаємо тісто у форми, заповнюючи їх на 1/3. Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 40 хвилин.
- Випікаємо паски в духовці, заздалегідь розігрітій до 170-180°C. Маленькі печуться 40 хвилин, великі — 1 годину 15 хвилин.
Паски охолоджуємо та покриваємо глазур'ю, оздоблюємо до смаку. Також ми ділились рецептом смачної глазурі з желатину.
Теги за темою
ПасхаПоділитися сюжетом
Джерело матеріала