Таке кільце урізноманітнить ваш великодній стіл
Традиційно до Великодня ми готуємо найрізноманітніші паски. Проте святкова випічка не обмежується лише ними. Пропонуємо сьогодні поекспериментувати та приготувати розкішне пасхальне кільце з родзинками та цукатами.
Класичне дріжджове тісто з родзинками, цукатами та лимонною цедрою – ось що на вас чекає в результаті. А якщо наважитеся і замочіть родзинки в ромі — цей карколомний аромат просто зіб’є з ніг. Рецептом ділиться Shuba.
Як приготувати кільце з родзинками та цукатами
Інгредієнти на 4 порції:
- борошно пшеничне — 500 г;
- молоко 2,5% — 250 мл;
- пресовані дріжджі – 30 г;
- яйця курячі — 3 шт.;
- масло вершкове 73% — 150 г;
- цукор — 200 г;
- цукор ванільний — 10 г;
- сіль — до свого смаку;
- родзинки — 50 г;
- цукати — 50 г;
- лимон, цедра — 20 г;
- цукрова пудра — 20 г.
Спосіб приготування:
- Дріжджі розчиняємо у теплому молоці. В отриману масу додаємо 1 ст. л. цукру, половину борошна, ретельно перемішуємо і залишаємо на півгодини.
- Білки відокремлюємо від жовтків та відправляємо в холодильник. Жовтки затираємо з двома видами цукру та маслом добіла. Отриману масу відправляємо в опару та перемішуємо, даємо підійти протягом 30 хвилин.
- Білки збиваємо до пишноти за допомогою міксера, додаємо в тісто і перемішуємо. Туди ж всипаємо просіяне борошно промити родзинки, цукати, цедру. Ретельно вимішуємо тісто, накриваємо рушником та залишаємо на годину. Через вказаний час обминаємо тісто.
- Форму змащуємо олією, відправляємо тісто, даємо підійти 15-20 хвилин і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
- Готову випічку дістаємо із форми, відправляємо на блюдо, посипаємо цукровою пудрою.
А дітям до Великодня можна приготувати незвичайного солоного баранчика. Їм точно сподобається.
Теги за темою
ВеликденьПоділитися сюжетом
Джерело матеріала