Паску тепер готуватимете тільки так
Пишна ніжна паска — традиційна випічка до великоднього столу. Але не завжди вона вдається навіть у досвідченого кулінара.
Сьогодні разом зі Shuba поділимося бабусиним рецептом смачної випічки. Можете не хвилюватися — вона точно вийде ідеальною і прикрасить святковий стіл.
Як приготувати паску за старовинним бабусиним рецептом.
Інгредієнти на 4 порції
Для тіста:
- молоко 2,5% — 500 мл;
- цукор – 400 г;
- пресовані дріжджі – 50 г;
- борошно пшеничне – 1 кг;
- масло вершкове 73% — 100 г;
- маргарин — 100 г;
- яйця курячі – 5 шт.;
- цукор ванільний – 20 г;
- родзинки – 200 р.
Для глазурі
- яєчний білок – 1 шт.;
- цукрова пудра – 4 ст. л.
Спосіб приготування:
- Половину молока нагріваємо до теплого стану. Додаємо дріжджі, половину цукру, 100 г борошна та перемішуємо в однорідний стан. Відправляємо опару в тепле місце на годину.
- В окремому посуді змішуємо цукор, що залишився з яйцями, збиваємо все до пишної піни.
- Яєчну масу, що вийшла, змішуємо з опарою, додаємо інші інгредієнти та замішуємо м’яке тісто. Накриваємо його рушником і відправляємо в тепле місце за годину, щоб воно підійшло.
- Через зазначений час обходимо тісто, викладаємо його у підготовлені форми для паски та залишаємо для підйому на 15 хвилин. Після відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин до золотистого кольору.
- Окремо збиваємо міксером білок з цукровою пудрою в круту піну і змащуємо охолоджену паску глазур’ю. Подаємо охолола.
Рекомендуємо також приготувати олександрійську паску. Вона також вийде дуже пухкою і довго не черствітиме.
Теги за темою
ПасхаПоділитися сюжетом
Джерело матеріала