/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fa68f0aa2e7b7a0af54627c379d0436c4.jpg)
Як приготувати смачний оселедець з товстолоба: риба виходить дуже соковитою та пряною
Саме з товтолоба виходить дуже смачний оселедець. В такій рибі багато м'яса і досить великі кісточки, які легко виймаються. Шматочки мають привабливий вигляд, навіть якщо довгий час знаходяться в маринаді. До картопляного пюре – саме те, що треба.
Ідея приготування оселедця з товстолоба опублікована на сторінці фудблогерки Діани з ніком diana_diana0910 в Instagram. Рибу можна буде їсти вже через півтора дні.
Інгредієнти:
- товстолоб – 500 г
- вода – 400 мл.
- лаврове листя – 2 шт
- перець запашний – 2 шт.
- перець горошком – 3/4 шт.
- гвоздика – 2 шт.
- сіль – 2 ст.л. без гірки (якщо любите солону рибу – додайте більше солі)
- цукор – 1 ст.л.
- рослинна олія – 1 ст.л.
Спосіб приготування:
1. Для маринаду у воду додати лаврове листя, перець запашний, перець горошком, сіль, цукор.
2. Довести до кипіння, кип'ятити 2 хвилини, вимкнути.
3. Товстолоб нарізати на шматочки.
4. Рибу добре промити під проточною водою.
5. Викласти на паперові рушники і хверху також промокнути.
6. Товстолоб скласти в зручну ємність (можна в банку).
7. Рибу залити холодним маринадом, додати олію.
8. Поставити в холодильник на півтора дні (добу та ще половину дня).
9. Злити маринад.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Маринований оселедець з овочами
- Смажений оселедець
- Оселедець в гірчичному соусі