Пасочки виходять пухкими та ніжними
Ми розповідали, як приготуватиособливу Олександрійську паску. Тепер ділимось рецептом, який стане в пригоді, якщо ви з якихось причин не вживаєте тваринних компонентів. Секрет — у додаванні в тісто невеликої кількості гарбузового пюре. Саме завдяки цьому компоненту паска виходить жовта, пухка та ароматна. Рецептом поділились на порталі cookpad.com.
Інгредієнти:
- 500 г гарбузового пюре
- 100 г дріжджів
- 500 мл молока
- 500 г цукру
- 100 г меду
- 200 г сметани
- ½ ст. л. солі
- 200 г вершкового масла
- 5 шт. ванільного цукру
- 2400-2500 г борошна
- 1 яйце для змащування
Спосіб приготування:
- З'єднуємо в мисці 200 мл молока, 100 г дріжджів, 1 ст. л. цукру та 4 ст. л. борошна. Перемішуємо, накриваємо і ставимо в тепле місце на 30 хвилин.
- Очищаємо гарбуз, нарізаємо його на дрібні шматочки. Заливаємо водою і ставимо варитися до готовності. Зливаємо воду і робимо пюре.
- Додаємо до опари гарбузове пюре, молоко, цукор, мед, сметану, сіль і ванільний цукор. Гарно перемішуємо. Просіюємо борошно і додаємо до рідини.
- Замішуємо тісто протягом 20 хвилин. Додаємо вершкове масло кімнатної температури. Місимо тісто до м'якого та еластичного стану.
- За бажанням, додаємо родзинки або цукати. Кладемо тісто в миску, змащену олією.
- Розділяємо тісто на шматочки. Заповнюємо форми для пасочок на 1/3 від об'єму. Накриваємо і ставимо в тепле місце на 30 хвилин.
- Змащуємо пасочки збитим яйцем. Розігріваємо духовку до 160°C. Випікаємо пасочки протягом 20-45 хвилин, залежно від розміру.
Накриваємо паски рушником і залишаємо до повного охолодження. Після цього прикрашаємо на всій смак. До речі, ми ділились рецептом глазурі, яку можна приготувати за 30 секунд.
Теги за темою
ПасхаПоділитися сюжетом
Джерело матеріала