Овочеві салати найкраще заправляти не майонезом, а олією. Для яскравішого та оригінального смаку до неї можна додати різні спеції, зелень, цитрусові.
Кулінарка поділилася в Instagram 6 рецептами корисних та смачних заправок для салатів з олії з цитрусовими, перцем, лавровим листом, кропом.
Часникова олія
У гарячу олію киньте 3 часточки подрібненого часнику, закрийте кришкою, зніміть з вогню, охолодіть, процідіть. Можна додати лимонний сік, гвоздику.
Олія з кропом
Перебийте кріп у блендері, суміш покладіть у гарячу олію на 2 хвилини, зняти з вогню, закрити кришкою, наполягати 10 хвилин, остудити, процідити.
Лимонна олія
Цедру двох лимонів прогрійте у сковороді з гарячою олією 20 хвилин. Остудіть, заберіть цедру.
Лаврова олія
5 листочків лавра покладіть на суху гарячу сковороду, трохи підсмажте, налийте олію, грійте 20 хвилин. Зніміть з вогню, остудіть і дістаньте листя.
Гостра олія
Сухі перчики чилі розкришіть, щоб вийшло дві столові ложки пластівців. У розігріту олію покладіть на 5 хвилин. Остудіть, процідіть.
Базилікова олія
У блендері подрібніть 30-50 г листя свіжого зеленого базиліка. Додайте олію і прогрійте суміш у сковороді 30-45 секунд. Остудіть, процідіть.
Порада: розігріваємо олію (бажано 1:1 рафінована соняшникова з оливковою), 250 г до гарячого стану, але не окропу!
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Песто з базиліком
- Швидкий маринований салат до шашлику
- Мариновані печериці за 5 хвилин