Ця пасочка підходить для тих, хто дотримується правильного харчування
Традиційно паска готується з додаванням великої кількості яєць та вершкового масла. Ми ділились таким рецептом. Але є варіанти святкової випічки, які підходять навіть тим, хто послуговується принципам правильного харчування, дотримується дієти, не переносить глютену тощо.
Одним із таких рецептів поділились на порталі cookpad.com. Сирна пасочка не містить доданого цукру, а солодкою залишається завдяки родзинкам у складі.
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 200 г сиру
- 40 г вершкового масла
- 60 г кукурудзяного борошна
- 20 г вівсяного борошна
- 1,5 г ваніліну
- 8 г меду (можна не додавати)
- 10 г розпушувача
- 40 г будь-яких горіхів
- 35 г родзинок (чим більше родзинок, тим солодше)
Спосіб приготування:
- Збиваємо міксером 2 яйця з 200 г сиру та 40 г розтопленого вершкового масла. Додаємо до суміші 60 г кукурудзяного борошна, 20 г вівсяного борошна.
- Також додаємо мед, розпушувач та ванілін. Перемішуємо.
- Додаємо 40 г горіхів, 35 г родзинок (можна змінювати на свій смак), за бажанням цедру лимона. Перемішуємо.
- Укладаємо тісто у формочки, щільно утрамбовуючи, щоб не було порожнеч. Випікаємо при 180°C протягом 50 хвилин (готовність перевіряємо паличкою). Дістаємо готову паску, накриваємо і даємо охолонути.
Наносимо глазур, яка вам подобається, на охололу паску. Прикрасити її можна кунжутом, кокосовою стружкою та волоськими горіхами. Також ми ділились рецептом смачної вегетеріанської пасочки.
Теги за темою
ПасхаПоділитися сюжетом
Джерело матеріала