![Навіть не потрібно вимішувати: царська вершкова паска без випічки](https://thumbor.my.ua/OB7BDO4zHAWdkQpgQtSmnY3m6J0=/335x225/smart/filters:format(jpeg)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F26%2F98228323f51c5d8902ae50526de14fb8.jpg)
Навіть не потрібно вимішувати: царська вершкова паска без випічки
5 травня українці відзначатимуть велике свято - Великдень 2024. Багато господинь до цієї дати печуть паски, але однією з проблем виявляється занадто довге приготування випічки. Дізнайтеся, як робиться сирна паска - рецепт без вимішування та зайвих витрат.
Царська сирна паска - рецепт
Інгредієнти:
- півкіло 9% сиру;
- 100 гр вершкового масла;
- 100 гр родзинок;
- 1 лимон;
- 3 яйця;
- 1 склянка 30-40% сметани;
- 150 гр цукру;
- 1 ст.л ванільного цукру;
- 100 гр в'яленої журавлини;
- 100 гр очищеного мигдалю.
Записуйте, як готується така паска сирна - рецепт, розрахований на 4 порції.
Сир викласти в сито і двічі протерти його, потім збити занурювальним блендером для отримання м'якої та однорідної текстури. Вершкове масло нарізати кубиками, залишити на півгодини в кімнаті для розм'якшення. Родзинки промити водою, потім замочити в ємності з водою і залишити на 15 хвилин. Після цього відкинути на друшляк, розкласти на паперовому рушнику для просихання. Дрібною теркою зняти з лимона цедру.
Яйця разом з маслом і сметаною збити міксером, додати до сиру, перемішати. Поставити масу на водяну баню, варити, помішуючи, на слабкому вогні, поки суміш не стане гарячою. Після цього зняти з вогню і, продовжуючи помішувати, остудити до кімнатної температури. Додати родзинки, мигдаль, лимонну цедру, журавлину, цукор звичайний і ванільний, знову перемішати.
Форму для паски застелити вологою марлею, складеною вчетверо, викласти сирну масу, накрити зверху кінцями марлі. Поставити під гніт із ємністю для рідини знизу, прибрати в холодильник на добу, потім прикрасити за бажанням і подати до столу.
ВАЖЛИВО: не лякайтеся, що паска виходить рідкою - під гнітом вона позбудеться зайвої рідини та набуде потрібної щільної структури.