Рогаліки можна готувати з різними начинками, але, найголовніше – зробити правильне тісто. Для того, щоб вони були вдалими, тісто потрібно готувати на вершковому маслі.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачних, хрустких рогаликів з джемом, які будуть чудовим десертом до чаю.
Інгредієнти:
- борошно – 280 г
- яйце – 1 шт.
- вершкове масло – 80 г
- сметана – 120 г
- розпушувач – 1 ч. л.
- сіль – 1/2 ч. л.
- цукор – 60-70 г
- ванілін
Спосіб приготування:
1. Для приготування тіста потрібно просіяти борошно, додайте до нього розпушувач, ванілін, сіль і цукор, все перемішуємо, додаємо нарізане холодне вершкове масло і перетираємо руками в крихту.
2. Туди ж додайте яйце та сметану та замісіть тісто. Покладіть його в холодильник щонайменше на 30 хвилин.
3. Розкачайте та наріжте.
4. Викладіть начинку та загорніть рогалики. Викладіть готові рогалики на пергамент. Випікайте 25-30 хвилин при 180 С.
Готові рогалики можна посипати цукровою пудрою.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Рогаліки зі згущеним молоком на сметані
- Рогаліки з маком
- Рогаліки з вишнею