/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F62bc1189bcd3f84c4bd422f9d4d8775e.png)
Що таке фалафель і з чого його готують: дуже поживна страва без м'яса
Фалафель – це смажені кульки з нуту. Їх також можна запекти, якщо ви хочете отримати кориснішу страву. Вироби подають в лаваші з різними овочами та соусами.
Ідея приготування запеченого фалафелю з нуту в духовці опублікована на сторінці фудблогерки Христини з ніком kris_estet в Instagram. Не дивлячись на те, що у страві немає м'яса, вона виходить достатньо ситною.
Інгредієнти:
- нут – 250 г (вага вареного)
- часник – 2 зубчика
- цибуля – 100 г
- лимонний сік з половини лимона
- цедра лимона з половини лимона
- петрушка – 30 г
- борошно без гірки – 4 ст.л.
- сіль, олія
Спосіб приготування:
1. Нут замочити на ніч у воді.
2. Варити до готовності, щоб був мʼякий (1,5-2 години).
3. В чаші блендера зʼєднати цибулю, часник, варений нут, лимонний сік, цедру лимона, сіль.
4. Все збити.
5. Покласти петрушку.
6. Ще раз добре збити.
5. Перекласти в миску.
6. Додати борошно.
7. Вимішати і сформувати кульки.
8. Деко застелити пергаментом.
9. Змастити олією.
10. Викласти фалафель.
11. Запікати 25 хвилин за температури 180 градусів.
12. Подавати з грецьким йогуртом, а також смачно загорнути в лаваш.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Бозбаш з нутом
- Суп з нутом
- Салат з квасолею та нутом за 2 хвилини