Сподобається і дітям, і дорослим
До Великодня кожен кулінар намагається знайти цікаві рецепти улюблених пасок, щоб побалувати себе та своїх близьких до свята. Ось і сьогодні ми поділимося ще одним.
Для сирної паски за рецептом Shuba вам не знадобляться якісь особливі продукти, головне прогріти їх перед приготуванням протягом декількох хвилин. До того ж вам не знадобиться духовка – вам просто потрібно буде паску відправити у холодильник 12 годин.
Як приготувати сирну паску з какао
Інгредієнти на 5 порцій:
- сир кисломолочний – 500 г;
- яйця курячі – 3 шт.;
- цукор очеретяний коричневий — 20 г;
- вершки – 100 мл;
- молоко 2,5% — 100 г;
- волоські горіхи – на свій смак;
- какао-порошок – 3 ст. л.;
- апельсин, цедра – 4 ст. л.;
- цукор ванільний – на свій смак.
Спосіб приготування:
- Кисломолочний сир перетираємо через сито або ретельно перебиваємо у блендері.
- В окремому посуді збиваємо яйця із цукром. В отриману масу додаємо ваніль, вершки та молоко, все перебиваємо блендером. Постійно помішуючи, суміш проварюємо на слабкому вогні 5-7 хвилин до загусання.
- Не доводячи до кипіння, знімаємо масу з вогню, додаємо туди половину какао-порошку і добре перемішуємо.
- Яєчно-вершкову масу, що вийшла, змішуємо з сиром до однорідного стану. Туди ж додаємо апельсинову цедру, половину какао-порошку, горіхи.
- Перекладаємо масу в застелену марлею пасочницю, ставимо під ґніт і прибираємо в холодильник на 12 годин.
Якщо не любите какао, можна приготувати класичну сирну паску. Її з’їдять за секунди.
Теги за темою
ПасхаПоділитися сюжетом
Джерело матеріала